Bisitatu ehunka urte dituzten mahastiak eta Jilabá Upategia Arabako Errioxan. Upategi horretan, familiak berak egiten du harrera, eta bost artisau ardo eta gosegarri gozo bat dastatzeko aukera izango da.
Upategira iritsitakoan, familiak egingo digu harrera. Bosgarren belaunaldian ardoa egiten jarraitzen du jatorri deitura osoko mahasti zaharrenei esker. Esperientzia ahaztezina, mahasti itsasoen eta artisau ardoen artean. Bisita mahastian hasiko dugu, mahatsondoaren garapena ezagutzeko. Erreserba Handiaren Kapera: bisitatuko dugu eta ardoa egiteko prozesuan sartuko gara bete-betean eltzeen aretoan. Ia-ia 500 urte dituen koba bisitatzeko aukera izango dugu. Amaitzeko, bost ardo handi dastatuko ditugu; egile erreserba berezi bat, besteak beste. Horiekin batera, artisau txorizoa eta gazta dastatuko ditugu, baita gure Arbequina olio gozoa ere, gure familiako ehunka urteko 965 olibondorekin egina.
Datu orokorrak
- Bisita gidatua mahastira eta upategira
- Ardo eta olio dastatzea gosegarriarekin lagunduta.
Ez du barne hartzen esperientziaren abiapunturako garraioa
2 lagun
1 ordu 45 minutu
Astelehenetik larunbatera: 11:30 y 17:00
Igandea: 11:30
Informazio gehiago: http://www.jilaba.es/
Ingelesa, Frantsesa, Gaztelania, Euskara