Zurrukutuna | Euskal gastronomiako plater eta pintxo tipikoen errezetak | Turismoa Euskadi
Joan edukira

Gastronomia

Ohiko Jakiak Euskadin

Zurrukutuna

Elaborazioa:

Lehengo egunetik bakailao beratzen utzi da, ura hiru aldiz aldatuz gatza kentzeko. Txorixo piperrak beratzen egon behar izan dira ere bai gutxienez bost orduz haragia ateratzeko. Buztin ontzi batean baratxuri lurrinduta xigortzen utzi. Ondoren, prest badago piper berdea erantsi, arin lurrindurik. Biguna dagoenean bakailao izpitua bota, txorixo piperren haragia eta ogi xigortuarekin batera, salda pixka batekin estaliz. Egiten den bitartean nahasi eta sakatu masa bat lortu arte. Bukatu baino zerbait lehenago arrautzak irabiatu gabe bota gehitu masa gainean egin daitezen. Arrautzen gainean perrezil xehatuta bota eta sutan utzi arrautzak egin arte.

Osagaiak

Bakailao 400 g Piper berdea 250 g 8 txorixo piperrak 4 baratxuri-aleak Ogi xigortuta 200 g 4 arrautzak Salda Perrexila