Non jan
Erretegiak Euskadin
XVIII. mendeko baserri batean, Anbotoren azpian, Etxebarri "munduko erretegi onenaren" podiumera igotzen da urtero.
Axpen (Atxondo), orain gutxi zaharberritutako baserri batean, dago Etxebarri erretegia. Kritikarien onespena lortzeaz gainera, mundu osoko gastronomia-gida ospetsuenetan agertu da azken urteotan.
Victor Arginzoniz chefa txingarren jeinutzat dute askok; izan ere, lehengairik onenak erabilita plater bikainak prestatzen ditu egurrezko parrillan. Behi zaharraren txuleta du nabarmentzekoen artean kartak, baina, horrez gainera, parrillan egindako beste hainbat jaki dastatzeko aukera izango dute mahaikideek: ostrak, bieirak, angulak, abakandoa, antxoak eta azpizuna, bakan batzuk aipatzearren. Postre gozo-gozoak ere eskaintzen dituzte.