Tolosako Babarrunak | Euskal gastronomiako plater eta pintxo tipikoen errezetak | Turismoa Euskadi
Joan edukira

Gastronomia

Ohiko Jakiak Euskadin

Babarrunak sakramentoekin

Elaborazioa:

Utzi babarrunak uretan aurreko egunetik. Saiheskia eta urdaia uretan egosi gatz pixka batekin 30 minutuz presio-eltzean. Ura kendu eta geroko gorde. Horrez gain, odolkia eta txorizoa uretan egosi eltze batean, gatz pixka batekin, 40 minutuz su geldoan. Kipulatxoa, piper berdea eta porrua txikitu eta olio pixka batekin eltzean bigundu arte berotu. Babarrunei ura kendu eta haiek eltzera bota. Urez estali, gatza bota eta estali egingo dugu eltzea, eta 30 minutuz berotuko dugu. Babarrunak sakramentu guztiekin zerbitzatzen dira. Ibarrako piparrak osagarri aparta dira.

Osagaiak

300 g Tolosako Babarrun edo Arabako Babarrun Pinto 200 g txerri-saiheski 100 g urdai 150 g txorizo Kipulako odolki 1 Kipulatxo 1 Piper berde 1 Porru 1 2 baratxuri-ale Ibarrako piperrak Oliba-olio birjina Gatza