Marmitako | Euskal gastronomiako plater eta pintxo tipikoen errezetak | Turismoa Euskadi
Joan edukira

Gastronomia

Ohiko Jakiak Euskadin

Marmitako

  • Marmitako
    Marmitako

Marmitako

Osagaiak: Hegaluze kg ½
Patata kilo bat
2 tipula
2 piper berde
2 piper gorri
2 txorixo piper
2 tomate
2 baratxuri aleak
Oliba olioa eta gatza

Elaborazioa:

Tipula zatituta eta baratxuria oliba pixka batekin sueztitu ontzi batean. Biguna dagoenean piper zatituak eta txorixo piperren haragia erantsi. Ondoren tomate zatituak eta lumatuak erantsi. Ondo frijitu ondoren, dado eran zatitutako patata bota eta uraz edo hegaluzearen erraiak egin ondoren lortutako uraz estali. Irakiten jarri eta gatza bota. Egina dagoenean hegaluzea erantsi, dado eran zatituta eta gatzarekin, ontzia estali eta pixka bat geroago sua itzali eta jalkitzen utzi hamar minutuz hegaluzea egiten bukatzeko.

Eskaintzak

Irisgarritasuna
Eskaintzak
Itzultzea