Legatza koxkera erara | Euskal gastronomiako plater eta pintxo tipikoen errezetak | Turismoa Euskadi
Joan edukira

Gastronomia

Ohiko Jakiak Euskadin

Legatza saltsan

  • Legatza saltsan
    Legatza saltsan

Legatza saltsan

Osagaiak: 4 legatz xerra lodi
250 gramo txirla
125 ml arrai-salda
2 koilaratxo ardo zuri
4 baratxuri-ale
Perrexil txikitua
Irina
Oliba-olioa
Gatza

Elaborazioa:

Utzi txirlak uretan gatz pixka batekin ordu batez, gatz guztia aska dezaten. Baratxuri-aleei azala kendu eta txikitu. Eltzean, olioa bota eta berotzen jarri. Baratxuriak gehitu eta utzi pixka bat gorritzen. Irina koilarakada bat bota eta minutu erdia utzi. Ardoa eta arrai-salda bota, beroa bada hobe. Perrexil txikitua gehitu eta xerrak jarri eltzean. Alde bakoitzetik hiru minutuz eragitea nahikoa da. Bota txirlak eta eltzea mugitzen jarraitu, saltsa loditu arte. Handik gutxira prest egongo da. Ikusiko duzu zein gozoa dagoen!

Eskaintzak

Irisgarritasuna
Eskaintzak
Itzultzea