Euskadi Basque Country
 
Euskadiko Turismo Ataria
euskadi.eus

NABARMENDUAK

 

Gastronomia

Ohiko Jakiak Euskadin

Legatza saltsan

  • Legatza saltsan
Osagaiak: 4 legatz xerra lodi
250 gramo txirla
125 ml arrai-salda
2 koilaratxo ardo zuri
4 baratxuri-ale
Perrexil txikitua
Irina
Oliba-olioa
Gatza

Elaborazioa:
Utzi txirlak uretan gatz pixka batekin ordu batez, gatz guztia aska dezaten. Baratxuri-aleei azala kendu eta txikitu. Eltzean, olioa bota eta berotzen jarri. Baratxuriak gehitu eta utzi pixka bat gorritzen. Irina koilarakada bat bota eta minutu erdia utzi. Ardoa eta arrai-salda bota, beroa bada hobe.

Perrexil txikitua gehitu eta xerrak jarri eltzean. Alde bakoitzetik hiru minutuz eragitea nahikoa da. Bota txirlak eta eltzea mugitzen jarraitu, saltsa loditu arte.

Handik gutxira prest egongo da. Ikusiko duzu zein gozoa dagoen!
Irisgarritasuna
Eskaintzak
Datu orokorretara itzultzea
Euskadi, auzolana