Euskadi Basque Country
 
Euskadiko Turismo Ataria
euskadi.eus

NABARMENDUAK

 

Enogastronomia

Pintxo eta taberna guneak

Donostiako Alde Zaharretik pintxoak jaten

Donostiako Alde Zaharretik pintxoak jaten

Pintxoen tenplua da, bai bertako kuadrillentzat, bai asteburuero kaleotan barrena ibiltzen diren turistentzat. Hain zuzen, bisitariak ostalariek barretan jartzen dituzten dozenaka motatako pintxoekin limurtzen uzten dira.

Eguerdian, kale estuetatik lasai paseatu behar da, aldez aurretik ezarritako ibilbiderik gabe, eta txakolina edo sagardoa pintxo bikainekin lagundu.

Egin daitezkeen geldialdien artean, merezi du hauetan geratzeak: Tamboril (Arrandegia 2), txanpiñoi ospetsuak dituena; Martínez (Abuztuaren 31ko kalea 13), itsaski pintxoak dituena; edo kale berean, A Fuego Negro (Abuztuaren 31ko kalea 31), hainbat sari jaso dituzten mokadu originalak dituena. Era berean, ezin dira ahaztu hauek ere: Goiz-Argi (Fermin Kalbeton 4), brotxeta bikainak dituena; Txepetxa (Arrandegia 5), antxoa gozoak dituena; Ganbara (San Jeronimo 21), barra bete-beteta izaten duena; Bernardo Etxea(Portua 7), arrain pintxoak dituena; edo Txuleta (Abuztuaren 31ko kalea 40), mini-mokadu zaporetsuak dituena.

Ezinbesteko beste geldialdi batzuk dira Casa Vergara (Nagusia 21) eta Zeruko (Arrandegia 10), pintxo berritzailez betetako barra duena.

Irisgarritasuna
Eskaintzak
Datu orokorretara itzultzea
Non

Datu interesgarriak

Helbidea:   -   Donostia / San Sebastián
Euskadi, auzolana