Menu

Euskadiko Turismo Ataria

 

1
Egun bateko ibilbidea

Sagardoaren ibilbidea

autoz

autoz egiteko

Hasiera: Hernani
Amaiera: Astigarraga

Scrolla, ezagutzeko

Scrolla, ezagutzeko

Euskadin, ohitura bihurtu da sagardotegira joatea, upeleko sagardo gozoa dastatzera. Han, menu tipikoa jan ohi du jendeak: bakailao tortilla, bakailaoa piper berdeekin, txuleta eta, amaitzeko, gazta, intxaurrak eta irasagarra. Urte osoan ateak zabalik dituzten sagardotegiak egon badaude, baina denboraldian, urtarriletik apirilaren erdialdera bitartean, joatea komeni da. Astigarragan, Hernanin eta Usurbilen daude sagardotegi gehienak: sagarrak bildu eta sagardoa egiten dute, gero egurrezko upeletan gordetzeko.

  • Sagardotegia

Gaia:

gastronomia
gastronomia
Euskadi, auzolana