Euskadi Basque Country
 

Euskadiko Turismo Ataria
euskadi.eus

NABARMENDUAK

 

Ibilbideak

Sagardoaren ibilbidea

Datu orokorrak

  • Hasiera: Hernani
  • Amaiera: Astigarraga
  • Iraupena: Egunekoa
  • Garraiobidea: autoz

Gaia:

gastronomia
gastronomia
Euskadin, ohitura bihurtu da sagardotegira joatea, upeleko sagardo gozoa dastatzera. Han, menu tipikoa jan ohi du jendeak: bakailao tortilla, bakailaoa piper berdeekin, txuleta eta, amaitzeko, gazta, intxaurrak eta irasagarra. Urte osoan ateak zabalik dituzten sagardotegiak egon badaude, baina denboraldian, urtarriletik apirilaren erdialdera bitartean, joatea komeni da. Astigarragan, Hernanin eta Usurbilen daude sagardotegi gehienak: sagarrak bildu eta sagardoa egiten dute, gero egurrezko upeletan gordetzeko.

Bideko etapak

Datu orokorrak

  • Hasiera: Hernani
  • Amaiera: Astigarraga
  • Iraupena: Egunekoa
  • Garraiobidea: autoz

Gaia:

gastronomia
gastronomia
Euskadin, ohitura bihurtu da sagardotegira joatea, upeleko sagardo gozoa dastatzera. Han, menu tipikoa jan ohi du jendeak: bakailao tortilla, bakailaoa piper berdeekin, txuleta eta, amaitzeko, gazta, intxaurrak eta irasagarra. Urte osoan ateak zabalik dituzten sagardotegiak egon badaude, baina denboraldian, urtarriletik apirilaren erdialdera bitartean, joatea komeni da. Astigarragan, Hernanin eta Usurbilen daude sagardotegi gehienak: sagarrak bildu eta sagardoa egiten dute, gero egurrezko upeletan gordetzeko.
Euskadi, auzolana