Menu

Euskadiko Turismo Ataria

 

1
Egun bateko ibilbidea

Euskadi, jaki gozoen erreinua

autoz

autoz egiteko

Hasiera: Gasteiz
Amaiera: Irun

Scrolla, ezagutzeko

Scrolla, ezagutzeko

Jaki gozoetan aberatsa da Euskadi eta hori zonalde ugaritan egiazta dezakegu; izan ere, ia udalerri guztiek dute bere jateko berezia. Gasteizen lantzen den gozogintzak ospe handia hartu du, merezimendu osoz, baina, horretaz gain, beste hainbat jaki ere azpimarratzeko modukoak dira: Gasteizko "goxuak", Bilboko kanutilloak eta arroz-pastelak, pastel errusiarra eta mamia Durangaldean zein Arratian, Markina-Xemeingo kokoteak, intxaur-saltsa Deba eta Urola aldean, Mendaroko gozogintza, Bergarako barrubeteak, Tolosako xaxuak eta zigarretak, eta, bukatzeko, Irungo San Markos tarta edo "opila"k.

  • Postre goxoak

Gaia:

gastronomia
gastronomia
Euskadi, auzolana