Ezagutu Euskadi
Euskal gastronomiak dirdira gehiago dauka Michelín izan berriei esker
Ganera Jatetxeak bere lehenengo izarra lortu du, Ameliak, berriz, bigarrena.
Euskadik bi Michelin Izar berri gehitu ditu 2022ko Gida Gorrian, azken ekitaldian iragarritako aintzatespen arabera. Garena Jatetxeak, Julen Baz Múgica sukaldariak Diman daukan , bere lehen Michelin Izarra irabazi du sukaldaritza tradizionalari esker.
Bestalde, Paulo Airaudoren Amelia Jatetxeak, Donostian kokatua, bere bigarren saria lortu du, bi izarreko jatetxe bihurtuz. Gainera, Martin Berasateguik Blancpainek ematen duen Chef Mentor saria jaso du lanbideagatik duen pasioa dela eta.
Euskal gastronomiak 34 izar ditu guztira, Euskadiko 24 jatetxetan banatuta, Michelin Izarren kontzentraziorik handiena duen lurraldea izanik.
Euskal izarren mapa
Euskadiko izarren mapa osatzen duten jatetxeen artean, Akelarre, Arzak, Azurmendi eta Martin Bersategui daude hiru izarrekin, Amelia eta Mugaritz, birekin, eta, azkenik, Alameda, Andra Mari, Boroa, Elkano, Eme Be Garrote, Eneko, Etxanobe Atelier, Etxebarri, Garena, Kokotxa, Marqués de Riscal, Mina, Mirador de Ulía, Nerua, Ola Martín Berasategui, Zarate, Zortziko eta Zuberoa bakoitza izar batekin.